23/11/2024
İNCELEMELER

Kazalı Araç Alma Yöntemleri

Kazalı Araç Alma Yöntemleri

İkinci el arabalar ekonomik olmasından dolayı araç almak isteyenlerin dikkatini çekmektedir. Araç almadan önce kazasız ya da ciddi bir hasarının olup olmadığını anlamak satın alacaklar için çok önemli bir husus olmaktadır. Kazalı araç almak isteyenler de bunun yöntemlerini iyi çözdüğünde alım satım işlemlerinde en az zarar hatta bunun üstüne iyi bir kar elde edebilir.

Kazalı Araç Nasıl Anlaşılır?

Birçok araç sürücüsü ikinci el araba almadan önce bir oto tamircisine götürüp inceletmektedir. Ülkemizde ikinci el araç satışı yapan firma veya şahıslar aracı satışa çıkarmadan önce oto kuaföre götürüp temizliğini yaptırıp ufak tefek çizikleri de rötuş kalemiyle ortadan kaldırmaktadır. Buradaki amaç otomobili ilk gördüğünüzde sizi kendisine çekmesi için planlanmakta olup oto kuaföre verilen 300 TL size 1500 TL olarak yansıtılmaktadır.
İkinci el piyasası dendiğinde ne yazık ki ilk akla gelen dolandırıcılıktır. Aracı size satmak isteyen firma veya şahıslar daha önce bulunan eksikleri tamamlayarak aracı ilk görüşte beğenmeniz için ellerinden geleni yapıp kazalı aracı, kazasız gibi satmaktadırlar.

Kazalı Araçların Kapı İçlerinde Hasar ve Eziklik Olabilir

Kazalı Aracı Gözle İnceleme

Bir aracın kazalı olup olmadığını anlamanın en kolay yolu aracın hasar bilgilerinin toplanıp kaydedildiği tramer bilgi hattından SMS yoluyla plakadan hasar sorgulama yöntemini kullanabilirsiniz. Bu yol ile aracın nasıl bir hasar geçirip ve kaç TL’ye yaptırıldığını bulabilirsiniz.
Her kaza sigortaya bildirilmemektedir. Bu durumda kaza geçiren aracı anlamak için amortisör kulelerinin deforme olup olmadığına bakmak yeterli olacaktır. Ayrıca ön tampon üzerinde fabrikanın yapıştırdığı etiketler bulunmakta olup bu etiketlerin deformasyonu veya olmayışı araç önden kazalı demektir.
Araç kapısının değişip değişmediğini nasıl anlarız diye soracak olursanız; bunu öğrenmeniz için kapıyı açtığınızda sütunların üzerinde fabrikanın yapıştırdığı etiketler olacaktır. Etiketlerin olmaması kapının değiştiğini göstermektedir.
Aracın takla atıp atmadığını anlamanız için tavan ile kaportaların birleştiği noktalardaki puntalara bakmanız yeterli olacaktır.
Arkadan kaza geçiren aracı anlamak için bagaj içindeki örtüyü kaldırıp puntalara bakabilirsiniz.
Macun veya boya olan aracı anlamak için ise çok kuvvetli olmayan bir mıknatıs ile aracın çeşitli yerlerinde mıknatısı gezdirerek bulabilirsiniz. Mıknatısın tutmadığı ve gevşediği yerler size macun ve boyalı olduğunu gösterecektir.
Değişen parça nasıl anlaşılır diye soracak olursanız bulunduğu yerdeki vidalara bakabilirsiniz. Vidaların üzerinde anahtar izi varsa parça değişmiş demektir.

About Author

admin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir